viadAnS - dansschool

Genres

Klassiek Ballet

Klassiek ballet is een verfijnde dansvorm die ervoor zorgt dat we op een correcte manier met ons lichaam omgaan en bewegen. Er wordt vooral naar techniek gestreefd die de basis is van alle denkbare dansvormen.

Meer info

Pointes

Dit is een onderdeel van de lessen klassiek ballet waarbij men spitsen aantrekt om op je tenen te kunnen dansen. Om dit onder de knie te krijgen moet je eerst genoeg ervaring in klassiek hebben opgedaan. Er wordt door de docent beslist wanneer je kan starten met pointes.

Meer info

Predans

Deze dansvorm (dansexpressie) is er voor de allerkleinste dansertjes. In deze les laten we de kleuters kennismaken met de verschillende dansgenres die er bestaan en leren ze hier hun eerste echte danspasjes gecombineerd met spel en muziek.

Meer info

Jazzdans

Qua structuur heeft het wat weg van ballet, maar de bewegingen zijn veel losser. Ook de muziek is anders: meer jazzy!

Modern Jazz

Hier leert men vrije bewegingen onder controle te houden en wordt de techniek verder uitgewerkt. Men leert techniek, ritmiek en bewegingen tot een dansbaar geheel te brengen.

Meer info

DESTINATION - Competitieteam modern

Selectiegroep vanaf geboortejaar 2015 onder leiding van Eline De Smet.
Audities op maandag 4 september 2023 in Sporthal Slachthuisplein te Vilvoorde!

HipHop (vanaf 6 jaar)

Deze dansvorm is vrij energiek en veeleisend waar het tempo en de moeilijkheidsgraad worden opgedreven al naar gelang het niveau. Het gaat van snelle, krachtige tot vloeiende bewegingen die men leert te combineren en waar het coördinatievermogen onmisbaar is.

V-NATION - Competitieteam HipHop Kids

Selectiegroep vanaf geboortejaar 2015 onder leiding van Eline de Smet.
Audities op maandag 4 september 2023 in Sporthal Slachthuisplein te Vilvoorde!

IMAGINATION - Competitieteam HipHop Teens

Selectiegroep vanaf geboortejaar 2010 onder leiding van Tessa De Wilder.
Audities op maandag 4 september 2023 in Sporthal Slachthuisplein te Vilvoorde!

Jump Workout

Zowel kids als teens/volwassenen kunnen terecht in deze les.
Work-out op een trampoline onder leiding van Giada.

Strong Nation

STRONG Nation ™ combineert lichaamsgewicht, spierconditionering, cardio- en plyometrische trainingsbewegingen gesynchroniseerd met originele muziek die speciaal is ontworpen om bij elke beweging te passen. Elke squat, elk interval, wordt gedreven door de muziek.

In elke les verbrand je calorieën terwijl je armen, benen, buikspieren en bilspieren verstevigt. Plyometrische of explosieve bewegingen zoals hoge knieën, burpees en jumping jacks worden afgewisseld met isometrische bewegingen zoals lunges, squats en kickboksen. STRONG Nation ™ -instructeurs veranderen de muziek en bewegingen regelmatig om ervoor te zorgen dat je altijd maximaal wordt uitgedaagd.

Lichaamsgewichttraining vereist een enorme hoeveelheid kernbetrokkenheid bij elke oefening. Met één kwadrant van de klas die volledig is gewijd aan grondoefeningen, weten de 29 spieren waaruit je kern bestaat niet wat ze raakt.