viadAnS - dansschool

Over ons

HISTORIEK

Dansschool viadAnS werd in de zomer van 2001 opgericht door Anja Coosemans en Sara Guillaume die reeds enkele jaren samen dansten en les gaven in dezelfde dansschool. Met allebei hetzelfde doel voor ogen, namelijk een eigen dansschool oprichten, kwamen ze op het idee met viadAnS te starten. Ondanks de concurrentie in Vilvoorde en omstreken was het meteen een succes. Na het eerste succesvolle jaar besloot Sara andere horizonten te verkennen in de danswereld en kwamen andere docenten viadAnS vervoegen.

De eerste voorstelling "First Release" werd in mei 2003 enthousiast onthaald en zorgde meteen voor een hoger ledenaantal in september.

Het lessenaanbod werd elk jaar steeds uitgebreider waardoor extra docenten een noodzaak waren om het team te versterken. Daarnaast zijn er over verschillende jaren wat wissels geweest in het viadAnS-team, zowel wat docenten als bestuur betreft.

Om personen met een verstandelijke beperking ook de kans te bieden zich in dans te ontwikkelen, werd in september 2004 gestart met danslabo, een dansmethode voor mensen met een verstandelijke beperking. Intussen is dit een groot succes geworden en werd "danslabo" sinds 2011 omgevormd tot "dansatelier". De danslabomethode werd aangevuld met lichaamsexpressie, relaxatiemethoden en sherborne.

Door de vele veranderingen binnen viadAnS werd het thema "Metamorfose" gekozen als tweede voorstelling van viadAnS die in mei 2007 plaatsvond en in september introduceerde viadAnS de eerste breakdance-lessen.

In mei 2010 bracht viadAnS haar derde dansvoorstelling met als thema "Lic(g)ht" waaraan meer dan 200 dansers deelnamen en introduceerde viadAnS dat jaar de eerste zumba-lessen die een groot succes werden. Onze zumba-lessen zijn sinds vorig jaar geëvolueerd tot "work it out" dat een combinatie vormt van fysieke training, BBB, zumba en stretching.

viadAnS vierde haar 10-jarig bestaan in mei 2011.

In 2016 bestond viadAnS 15 jaar waarvoor er een succesvolle musical "viadAnS en de geheime zolderkast" (olv Helga Van Muylders en Anja Coosemans) in mekaar werd geknutseld.

Op 01 en 02 juni 2019 werd het Bolwerk omgetoverd voor de dansvoorstelling "Bal Masqué".

Ondertussen zijn de lessen Bounce & Jump al enkele jaren een succes, net zoals de zomerdansstages en opendeurdagen. Ook onze competitieteams vielen al meerdere malen in de prijzen, waardoor ze in de spotlights komen te staan: Imagination, Destination Kids en V-Nation.

Corona gooide soms wat roet in het eten, maar wij zijn volledig klaar om het academiejaar 2022-2023 met een knaller te starten!NIEUWS

Vrijdag 1 december 2023

Onze wereldkampioenen IMAGINATION werden op vrijdag 1 december ingehuldigd op de avond van de sportonderscheidingen te Vilvoorde, waar ze ook nog eens hun dans konden opvoeren. Wat een topavond! Bedankt Stad Vilvoorde!

sportonderscheidingen